#

На Київщині офіційно зареєструвалися понад 335 тисяч переселенців

21.12.2023 14:20
На Київщині офіційно зареєструвалися понад 335 тисяч переселенців
Фото з місця події

У Київській ОДА провели засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

Члени Ради підбили підсумки проведеної протягом року роботи, а також представили плани на наступний рік. Посилення юридичного захисту, підтримка трудових та житлових прав вимушених переселенців були визначені пріоритетами в роботі Ради у 2024 році.

Наразі на Київщини взято на облік понад 335 тисяч внутрішньо переміщених осіб із Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, а також людей, які змушені були змінити місце проживання у межах Київської області. Із загальної кількості ВПО: 12 тисяч – особи з інвалідністю, 63 тисячі – пенсіонери та 80 тисяч дітей. Понад 93 тисячі сімей переселенців отримують щомісячні виплати.

Учасники засідання проаналізували стан виконання обласної програми підтримки ВПО на 2023-2025 роки. Зокрема, підсумували вирішення житлових проблем вимушених переселенців, працевлаштування і підтримку їхнього бізнесу. Так, з початку року загальна кількість працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб із числа зареєстрованих безробітних склала понад 1,5 тис. осіб.

Майже 13 тисяч дітей із числа ВПО отримують освітні послуги в шкільних закладах Київської області в 2023/2024 навчальному році. У закладах дошкільної освіти зареєстровані 3 297 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

Послуги закладів охорони здоров’я області з початку активних бойових дій отримали понад 178 тисяч ВПО.

Також на засіданні обговорили пропозиції до обласної цільової програми "Турбота" на 2021-2025 роки. Відповідно до неї сім’ям осіб з інвалідністю, дітям з інвалідністю надається грошова щорічна разова адресна допомога за рахунок коштів з обласного бюджету.

Нагадаємо, що у Тарасівці відкрили другу чергу модульного містечка для ВПО.


Читати "Моя Київщина" у Telegram