#

На Київщині перед судом постане жінка, яка обдурювала інвесторів

15.07.2020 15:30
На Київщині перед судом постане жінка, яка обдурювала інвесторів
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що перед судом постане жінка, яка отримувала гроші від інвесторів та передавала їх зловмисникам, які обіцяли звести будинки в місті Ірпінь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Працівники Слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом прокуратури області завершили досудове розслідування щодо пособниці шахраїв-забудовників, які  заволоділи коштами інвесторів будівництва житлових комплексів мікрорайону "Благодатний" у місті Ірпінь.  

Слідчі встановили, що група осіб за попередньої змовою, маючи на меті заволодіння грошима в особливо великих розмірах, упродовж  чотирьох років вводила в оману інвесторів будівництва. При цьому зловмисники проводили масштабну рекламну кампанію, обіцяли людям звести будинки в екологічно привабливому передмісті столиці.

Також шахраї запевняли потенційних інвесторів в наявності усієї дозвільної документації та законності будівництва.  Пособниця в свою чергу отримувала гроші від інвесторів та передавала їх організаторам. 

Підтверджено, що зловмисники ошукали 450 потерпілих, завдавши їм матеріальну шкоду на суму понад 197 млн. грн. Також слідством встановлено факти виведення ними коштів за кордон.

Зазначимо, що під час проведення досудового розслідування встановлені усі учасники групи шахраїв за сприяння органів місцевого самоврядування Ірпеня.

Організатори злочину були оголошені у міжнародний розшук. Наразі їхнє місцеперебування встановлено і вирішується питання щодо їхньої екстрадиції з Іспанії.

Щодо подільниці обвинувальний акт скеровано до суду. За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, їй загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що 15 липня васильківські правоохоронці закрили черговий нелегальний гральний заклад у місті.

Читати "Моя Київщина" у Facebook