#

На Київщині підприємству анулювали дозвіл на видобуток піску

31.08.2021 18:25
На Київщині підприємству анулювали дозвіл на видобуток піску
Фото з мережі Інтернет

Київська обласна прокуратура на виконання рішення суду апеляційної інстанції, Державною службою геології та надр України видала наказ про анулювання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству

Про це повідомляє інфмормаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київсбкої обласної прокуратури.

Установлено, що суб’єкт господарювання здійснював видобуток піску на території Київської області, при цьому систематично порушував природоохоронне законодавство. Зокрема, працював без гірничого відводу та ігнорував приписи органу державного контролю щодо усунення порушень і зупинення діяльності.

Зазначається, що прокуратура Київської області з метою захисту інтересів держави здійснила вступ у адміністративну справу за позовом Державної служби геології та надр України до підприємства про анулювання дії спеціального дозволу на користування надрами, яку судом першої інстанції задоволено в повному обсязі.

Однак, у ході апеляційного оскарження вказаного судового рішення Державна служба геології та надр України відмовилася від власного позову, підтримавши апеляційну скаргу підприємства.

Додається, що лише за принципової позиції Київської обласної прокуратури судом апеляційної інстанції попереднє рішення суду про задоволення позову залишено без змін.

Нагадаємо, що Володарський районний суд  задовольнив клопотання Білоцерківської окружної прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру відносно 41-річного киянина, який вбив лікаря-педіатра у медичному закладі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram