#

На Київщині планують модернізувати приймальні відділення опорних медзакладів

14.06.2020 14:30
На Київщині планують модернізувати приймальні відділення опорних медзакладів
Фото з місця події

У четвер, 11 червня, в Київській ОДА відбулась нарада щодо модернізації  та облаштування приймальних відділень опорних медзакладів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА.

Участь у роботі взяли заступник голови Київської ОДА Олег Торкунов, заступник голови Київської ОДА Андрій Лісовик, представники медичних закладів, голови РДА та міські голови.

Учасники обговорили питання про відповідність розробленого проєкту рекомендаціям МОЗ; завершення розроблення ПКД та отримання експертного звіту за проєктами будівництва; забезпечення приймального відділення медичним обладнанням. Крім того, присутні доповіли про стан реалізації проєктів приймальних відділень опорних медзакладів.

У рамках Національної програми "Велике будівництво" на Київщині визначено 13 опорних лікарень, в яких планується провести модернізацію та облаштувати приймальні відділення.

Проведення робіт з будівництва/реконструкції та оснащення приймальних відділень передбачають 13 проєктів, а саме в м. Бровари, м. Вишгород, м. Тетіїв, м. Біла Церква, м.Обухів, м.Боярка, смт Іванків, м. Переяслав-Хмельницький, м.Бориспіль, м. Фастів, м. Макарів, м.Миронівка та м. Ірпінь. Крім того, усі ЦРЛ потребують матеріально-технічного оснащення. Орієнтовна загальна вартість проєктів складає 687 664,772 тис. грн, в тому числі 319 143,358 тис. грн на матеріально-технічне обладнання.

Наразі наша основна мета – привести усі приймальні відділення до одного стандартного зовнішнього вигляду та оснащити медичним обладнанням. Варто наголосити, що вже до 15 жовтня поточного року буде закінчено реконструкцію приймальних відділень по 10 об’єктах, а саме: Броварській, Бориспільській, Вишгородський, Іванківській, Макарівській, Миронівській, Обухівський, Переяслав-Хмельницькій, Тетіївській, Фастівській ЦРЛ. По 3-ох інших приймальних відділеннях в м.Біла Церква, смт Бородянка та м. Ірпінь, що є наймасштабнішими проєктами та терміном реалізації 2 роки, буде забезпечене вчасне розроблення проектно-кошторисної документації та розпочато роботи з модернізації у 2020 році, – підкреслив Андрій Лісовик.

Нагадаємо, що станом на 14 червня поточного року в Київській області зафіксовано 1995 випадків захворювання на коронавірус.

Читати "Моя Київщина" у Facebook