#

На Київщині планують створити маршрути пам’яті війни

07.07.2022 10:45
На Київщині планують створити маршрути пам’яті війни
Фото з місця події

Нещодавно за розпорядженням голови Київської ОВА Олексієм Кулебою була створена робоча група щодо розробки маршрутів пам’яті війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

До складу даної групи увійшли представники обласної військової адміністрації та територіальних громад, науковці, фахівці у сферах туризму, культури та мистецтва, а також музейники і громадські діячі.

Перше засідання групи відбулося 5 липня. Під час наради учасники визначили підходи та принципи формування маршрутів пам’яті, а також розглянули перші пропозиції потенційних локацій.

Під час наради заступник голови Київської ОВА Олег Торкунов наголосив, що перед реалізацією маршрутів пам’яті потрібно визначити, що саме хочемо донести українцям та іноземним гостям.

Олег Торкунов сказав:

Першочергово потрібно продумати формат меморіалів. Є декілька варіантів – або законсервовані зруйновані об’єкти, або інтерактивні площі з доповненою реальністю. Над розробкою цих форматів маємо працювати разом із громадами, що постраждали від окупації та місцевими жителями, які стали очевидцями трагічних подій. Також потрібно враховувати пропозиції фахівців, які так чи інакше дотичні до туризму, культури чи освіти, військових і вчених.

Одначасно наголошується, що до розробки маршрутів пам’яті війни може долучитися кожен. Свої бачення та пропозиції можна надсилати на електронну пошту: [email protected]

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ оновив загальні бойові втрати противника, який 24 лютого напав на Україну.

Читати "Моя Київщина" у Telegram