#

На Київщині завдяки імпортним махінаціям бюджет недоотримав 20 млн грн податку (ФОТО)

14.05.2021 19:15
На Київщині завдяки імпортним махінаціям бюджет недоотримав 20 млн грн податку (ФОТО)
Фото з місця події

Податкова міліція разом з Офісом Генерального прокурора викрила та припинила діяльність "центру мінімізації митних платежів"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ ДФС у Київській області.

Слідство встановило, що під час митного оформлення різноманітних імпортних товарів учасники групи вносили недостовірні відомості стосовно вартості, ваги та кількості товарів, і при цьому ціни на імпортовану продукцію занижувались не менше ніж у 10-15 разів.

За період 2020-2021 років, порушники здійснили близько 185 митних оформлень. Орієнтовна сума імпортних операцій склала понад 150 млн грн, і 20 млн з них повинні були надійти до державного бюджету України.

Ввезений та розмитнений товар реалізовувався за готівку в магазинах або по безготівковому розрахунку через Інтернет по завищеній у декілька разів ціні. А щоб не платити податки, вони використовували групу підконтрольних ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Під час обшуків міліція ДФС виявила всі необхідні докази злочинної діяльності групи: печатки та установчі документи компаній нерезидентів, оригінали документів щодо вартості імпортованих товарів, комп’ютерну техніку, чорнові записи, документи фінансово-господарського характеру та кошти на загальну суму еквівалентну майже 4 млн гривень.

Нагадаємо, що платники податків Київської області за січень-квітень 2021 року сплатили 5,8 млрд грн до місцевих скарбниць.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: