#

На Київщині подешевшала свинина

14.02.2021 10:20
На Київщині подешевшала свинина
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що в січні поточного року на споживчому ринку Київської області подешевшала свинина, але зросли ціни на соняшникову олію, рис, макаронні вироби, цукор та хліб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Головне управління статистики у Київській області" у Faсebook.

У повідомленні зазначається, що в січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%. Найбільше (на 14,2% та 10,8%) подорожчали яйця та овочі. На 2,6–0,6% зросли ціни на соняшникову олію, рис, макаронні вироби, цукор, хліб, сири, риба та продукти з риби, продукти переробки зернових. Водночас на 2,2% подешевшала свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,6%. Одяг і взуття подешевшали на 1,9%, у т.ч. взуття – на 2,3%, одяг – на 1,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,0% відбулося в основному через підвищення тарифів на електроенергію на 36,6%, каналізацію – на 30,6%, водопостачання – на 19,8%. Разом з тим на 10,9% відбулося зниження цін на природний газ.

Ціни на транспорт зросли на 0,6% в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил на 3,1%. Водночас на 1,7% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті. У сфері зв’язку ціни зросли на 0,8%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 9,5%.

Нагадаємо, що поліція виявила несанкціоновані звалища епідемічно небезпечних медичних відходів у двох областях України – Миколаївській та Київській.

Читати "Моя Київщина" у Facebook