#

На Київщині поліцейські продовжують виявляти випадки розпосюдження фейкових ковід-сертифікатів

09.10.2021 11:23
На Київщині поліцейські продовжують виявляти випадки розпосюдження фейкових ковід-сертифікатів
Фото з мережі інтернет

Поліція Київщини закликає громадян повідомляти про випадки підробки документів про вакцинацію та результатів ПЛР-тестів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

Нещодавно на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування було обговорено проблему підробки документів про вакцинацію та результатів ПЛР-тестів.

На засіданні депутати розглянули питання щодо вживання правоохоронними органами заходів для припинення протиправної діяльності з виготовлення, пропонування та продажу фальсифікованих результатів ПЛР-тестів та внутрішніх і міжнародних вакцинальних COVID-сертифікатів, внесення фальсифікованих даних щодо проведених тестування та вакцинації до національної електронної системи охорони здоров’я та електронної системи "Дія", а також притягнення до відповідальності причетних до цього осіб та осіб, які користувалися цими послугами.

Поліція закликає громадян бути свідомими та, у разі володіння інформацією про вказані вище протиправні дії, повідомляти про це на спецлінію поліції "102" або за номером гарячої лінії Національної поліції України 0 800 500 202.

Нагадаємо, що незаконний видобуток піску на Київщині спричинив понад 342 млн грн збитків.

Читати "Моя Київщина" у Telegram