#

На Київщині понад 90% шкіл повернулися на очне навчання

26.01.2021 19:40
На Київщині понад 90% шкіл повернулися на очне навчання
Фото з мережі інтернет

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів, у якому режимі працюють освітні заклади після локдауну, що закінчився 25 січня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Міністерства освіти у Facebook.

Тож, алгоритм роботи навчальних закладів такий:

  • дитсадки та школи можуть працювати у звичному режимі;
  • заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти можна відвідувати групами не більш ніж 20 осіб.
За парти повернулися учні (майже 100% шкіл – очний формат) Одеської, Хмельницької, Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Житомирської областей та міста Київ. Від  99% до 91% шкіл повернулися до очного формату навчання в Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях, – розповів Сергій Шкарлет. 

Також міністр зауважив, що більшість шкіл вже розпочали навчання в очній формі, щоправда, з частковим використанням змішаної та дистанційної форм.

У Міністерстві зауважують, що відвідувати заклади освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% персоналу та здобувачів освіти заборонено. І, звісно ж, усі заклади освіти мають дотримуватись протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що на пробне ЗНО, яке проходитиме у кінці квітня, уже записалося 6476 випускників Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram