#

На Київщині посадовців Держгеокадастру викрили на масштабній земельній афері (ФОТО)

20.08.2020 19:19
На Київщині посадовців Держгеокадастру викрили на масштабній земельній афері (ФОТО)
Фото з першоджерела

Прокуратура Київщини розслідує факти незаконно привласнення 70 га землі на території столичної області, унаслідок злочинних дій екскерівниці Головного управління Держгеокадастру в Київській області та її заступниці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Офіс Генерального прокурора України.

Наразі встановлено, що внаслідок злочинних дій посадовців Держгеокадастру в приватну власність було передано майже 40 земельних ділянок площею 76 га.

Зокрема правоохоронці вияснили, що в 2018 році працівник одного з відділів поліції Хмельницької області незаконно повторно використав своє право, як учасника АТО, на отримання земельної ділянки і шахрайським способом заволодів земельною ділянкою 2 га на території Київської області. Водночас, службові особи Головного управління Держгеокадастру в Київській області незаконно підписали низку документів, якими передали землю у власність правоохоронцеві.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

У кримінальному провадженні також перевіряється причетність інших посадовців Держгеокадастру та правоохоронних органів до незаконної передачі у власність земельних ділянок на території Київської області.

Нагадаємо, що бориспільські патрульні затримали 25-річного чоловіка, який керував автомобілем у стані наркотичного сп’яніння та без водійських прав.


Читати "Моя Київщина" у Telegram