#

На Київщині постачальник привласнив 10,5 млн грн для придбання апаратів ШВЛ

02.07.2020 18:06
На Київщині постачальник привласнив 10,5 млн грн для придбання апаратів ШВЛ
Фото з мережі Інтернет

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками УСР в Київській ДСР НП України повідомлено про підозру керівнику Товариства з обмеженою відповідальністю за фактом привласнення державних коштів на суму 10,5 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області. 

За даними слідства, між керівником товариства та Департаментом охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації в порядку, передбаченому Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 року №225 "Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України" укладено договір про поставку з Китаю на територію України обладнання для анестезії та реанімації, а саме 15 апаратів штучної вентиляції легень загального призначення для інтенсивної терапії вартістю 10,5 млн грн.

За результатами договору на рахунок товариства перераховані бюджетні кошти, які в подальшому незаконним шляхом скеровані на банківські рахунки іншого підприємства, що не було виробником зазначеного обладнання. У результаті чого, апарати ШВЛ до лікарень Київської області не поставлено, а договір не виконано, що призвело до ускладнення надання медичної допомоги громадянам України, а кошти безповоротно направлено до іншого підприємства не за призначенням.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також, правоохоронцями перевіряється причетність до розтрати державних коштів службовими особами Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в Київській області три медичні заклади отримали від компанії "Епіцентр К" п'ять апаратів штучної вентиляції легень. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook