#

На Київщині працює заклад, де допомагають жертвам домашнього насильства

18.01.2022 13:05
На Київщині працює заклад, де допомагають жертвам домашнього насильства
Фото з мережі Інтернет

У 2022 році у Київській області продовжує роботу центр соціально-психологічної допомоги, який відкрила Київська ОДА

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

У центрі люди отримують кваліфіковану психологічну та юридичну допомогу, соціальні послуги, а головне – місце, де вони почуваються у безпеці. Працівники центру докладають зусиль, щоб клієнти змогли якнайшвидше  повернутися до нормальних умов життя.

Центр надає допомогу особам, які постраждали унаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства та насильства за ознакою статі, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення тощо, перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін наголосив, що насильство не може бути нормою у цивілізованому суспільстві. Тому держава має докласти максимум зусиль, щоб підтримати жертв насильства, та покарати кривдників. Він зазначив:

Минулого року за підтримки Першої Леді України Олени Зеленської було проведено масштабну роботу з відкриття таких пунктів допомоги – шелтерів. Відтоді ми продовжуємо розпочату справу, і вже маємо два філіали центру. Сподіваюся, зможемо допомоги усім, хто потребуватиме нашої підтримки.

У пресслужбу повідомляють, що протягом 2021 року у притулку мешкали 56 осіб, з них 19 жінок від 18 років та 37 дітей. 213 клієнтів отримували консультації. На сьогодні там проживає 18 осіб.

Нагадаємо, що 18 січня на території Київської погоди очікуються дуже сильні пориви вітру.

Читати "Моя Київщина" у Telegram