#

На Київщині правоохоронці викрили працівників "Укрзалізниці", які привласнювали кошти (ВІДЕО)

17.02.2021 15:40
На Київщині правоохоронці викрили працівників "Укрзалізниці", які привласнювали кошти  (ВІДЕО)
Фото з місця події

На території Києва, Київської та Чернігівської областей правоохоронці провели обшуки, за місцем роботи та проживання працівників "Укрзалізниці", які привласнювали кошти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт МВС України.

Розповідається, що службові особи одного з структурних підрозділів Південно-Західної АТ "Укрзалізниця" за відпрацьованою схемою розкрадали державні кошти, які виділялися на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі.

Аби привласнити кошти вони оформили низку договорів на виконання підрядних робіт. Фактично ремонт зробили власними силами, а кошти перерахували іншим комерційним структурам за начебто виконані роботи. Сума завданих збитків  складає понад 4,5 мільйона гривень, - повідомив начальник Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції Євгеній Макаров.

Правоохоронці провели 7 обшуків на території  міста Києва, Київської та Чернігівської областей. За місцем роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили бухгалтерію і документи, що свідчать про злочинну діяльність, а також комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші речові докази.

Наразі досудове розслідування у справі триває. За фактом розтрати майна  в особливо великих розмірах  посадовцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 11 січня стало відомо, що під столицею "Укрзалізниця" провела реконструкцію двох пасажирських платформ.


Читати "Моя Київщина" у Facebook