#

На Київщині правоохоронці затримали групу бізнесменів-нелегалів з Китаю (ФОТО, ВІДЕО)

16.09.2020 13:40
На Київщині правоохоронці затримали групу бізнесменів-нелегалів з Китаю (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 16 вересня, на Бориспільщині поліцейські Департаменту захисту інтересів суспільства і держави виявили іноземців, які  незаконно перебували на території держави

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Національної поліції України.

За словами заступника начальника управління Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції Ігоря Нирки, поліцейські виявили 13 нелегальних мігрантів. Іноземці незаконно перебували на території держави, адже дозволи на перебування в Україні були протерміновані.

Зазначимо, що близько року тому громадянин Китайської Народної Республіки прибув до України  та  почав  вирощувати сільськогосподарські  культури. З цією метою він на Київщині  орендував 10 гектарів землі сільськогосподарського призначення.

На орендованій території іноземець побудував "житло" для робітників, які вирощували та збирали урожай.  До роботи залучав своїх співвітчизників, які  жили в жахливих умовах.

Наразі порушники доставлені  до Державної міграційної служби України.  На всіх нелегалів складено  адмінпротоколи за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, адмінпротокол складено на організатора "підприємства" - за ст. 204 (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) КУпАП.

Найближчим часом порушників міграційного законодавства депортують.

Нагадаємо що, 21-річний винуватець моторошної ДТП на автодорозі Київ – Харків – Довжанський виявився напівсиротою.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: