#

У Київській області припинили діяльність псевдореабілітаційних центрів

05.01.2023 09:30
У Київській області припинили діяльність псевдореабілітаційних центрів
Фото з місця події

На Київщині припинено діяльність псевдореабілітаційних центрів, де злочинці утримували людей та "лікували" за гроші обманутих родичів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Протиправну діяльність організували четверо громадян України. Вказані особи облаштували на території Києва та Київської області приміщення, в яких за гроші громадян утримували їх нарко- та алкозалежних родичів проти їх волі. Вартість "курсу лікування" становила від 10 до 15 тис грн в місяць. 

Родичі, будучи введеними в оману та бажаючи допомогти узалежненим рідним, погоджувались на такі умови. Зловмисники шляхом застосування фізичного та психологічного примусу незаконно забирали "пацієнтів" з їх помешкань та відвозили у так звані реабілітаційні центри. У людей відбирали мобільні телефони та всі особисті речі. Зловмисники обмежували будь-які їхні контакти з рідними та забороняли покидати приміщення. 

Після проведення слідчих дій у так званих "реабілітаційних центрах" 25 осіб звернулися до правоохоронців з заявами про їх незаконне позбавлення волі та утримання проти їх волі протягом тривалого часу. Загалом у закладах перебувало близько п’ятдесяти осіб. 

Нагадаємо, що в одному із будинків міста Яготин донька виявила тіло мертвої матері й повідомила про це до поліції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram