#

На Київщині провели зустріч на тему реформи шкільного харчування (ФОТО)

10.08.2023 20:20
На Київщині провели зустріч на тему реформи шкільного харчування (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 10 серпня, в Київській області відбулась партнерська зустріч "Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи”

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Захід відбувся  в межах підготовки до нового навчального року та впровадження реформи шкільного харчування. Мета заходу - продемонструвати представникам регіонів успішні кейси впровадження змін в шкільному харчуванні, надати практичні рекомендації щодо можливих підходів до реалізації реформи на місцях та обговорити перспективи та проблеми втілення змін в інших регіонах. Нагадаємо, всеукраїнська реформа системи шкільного харчування стартувала у 2020 році з ініціативи першої леді України. 

Участь у зустрічі взяли заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Голова Київської ОВА Руслан Кравченко, представники профільних міністерств  та структур, зокрема Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Держпродспоживслужби України, а також голови обласних військових адміністрацій семи областей. 

Делегація відвідала заклади освіти та безпосередньо харчоблоки в Петропавлівській Борщагівці, Білогородці та Бучі, де вже успішно впровадили комплексні зміни в системі харчування. Зокрема оглянули хід будівництва першої в Україні "Фабрики-кухні" в Бучі, яка готуватиме 10 тисяч гарячих обідів щодня.

Голова КОВА Руслан Кравченко зазначив:

Ми змінили підхід до шкільного харчування і дали зрозуміти батькам, учням та вчителям, що шкільне харчування може бути якісне, і при цьому смачне. Ми закупили нове обладнання на 135 шкіл, розпочали навчати близько 1000 майбутніх кухарів та тренерів роботи на майбутній кухні. Для цього на території Київської області діє 3 хаби – у Васильківському, Бориспільському районах, а також у Білій Церкві, які навчають майбутній персонал для шкільних їдалень. На сьогодні 58 шкіл підключені до всесвітньої продовольчої програми ООН, яка передбачає, що з 1 по 4 клас учні харчуються безкоштовно, і всі існуючі школи, а їх 638, підключені до цієї реформи. Київська область є першою, яка запустила цю реформу і досягла таких результатів, тож сьогодні ми розділяємо цей досвід з іншими областями, аби вона запустилась в кожному регіоні нашої країни. 

У ході зустрічі відбувся круглий стіл, де учасники обговорили стан впровадження реформи харчування як на Київщині, так і в інших регіонах, поділилися своїм баченням, досвідом, результатами та очікуваннями щодо зміни системи харчування в Україні.

Нагадаємо, що міжнародні та благодійні організації допомогли відбудувати Макарівську амбулаторію.


Читати "Моя Київщина" у Telegram