#

На Київщині п’яний водій фури намагався відкупитися від поліцейських

19.04.2021 11:30
На Київщині п’яний водій фури намагався відкупитися від поліцейських
Фото з місця події

У суботу, 17 квітня, бориспільські патрульні затримали водія фури за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння та  спробу надання неправомірної вигоди

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Патрульна поліція Київської області" у Facebook.

Зазначимо, що інспектори зупинили вантажівку МАЗ, адже водій, рухаючись автодорогою, не користувався паском безпеки.

Під час перевірки документів та спілкування з 48-річним водієм патрульні відчули різкий запах алкоголю з порожнини рота чоловіка й помітили виражене тремтіння пальців рук і нечітке мовлення. Оскільки ці ознаки відповідають алкогольному сп'янінню, поліцейські запропонували пройти огляд на стан сп'яніння. Водій погодився та отримав результат 2,15 проміле, що перевищує норму майже в 11 разів.

Поліцейські розпочали складання адмінматеріалів, як чоловіку спало на думку "підкупити" патрульних талонами на паливо.

Інспектори зупинили чоловіка та повідомили про кримінальну відповідальність за пропозицію й надання неправомірної вигоди службовим особам. Правопорушник не дослухався до поліцейських та вирішив наполягати далі.

Охоронцям порядку довелось, окрім складання на водія протоколу за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп'яніння) та постанови за ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування ременями безпеки) КУпАП, викликати на місце події слідчо-оперативну групу. Надалі слідчі встановлюватимуть всі обставини цієї справи.

Нагадаємо, що реабілітаційний центр у селі Лютіж планує відкрити дитяче відділення.

Читати "Моя Київщина" у Facebook