#

На Київщині розчистять лінії електропередач від дерев і чагарників

21.01.2022 16:10
На Київщині розчистять лінії електропередач від дерев і чагарників
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Київській області задля мінімізації кількості аварійних відключень під час погіршення погодних умов проведуть роботи з  розчищення ліній електропередач від дерев і чагарників

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОДА, плани подальших дій розглянули 21 січня під час наради під головуванням очільника Київської облдержадміністрації Василя Володіна. Участь у зустрічі взяли взяли генеральний директор ДТЕК «Київські регіональні мережі» Віталій Шайда, перший заступник начальника управління Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Руслан Гузенко і в.о. директора державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство "Київоблагроліс" Святослав Томчук, заступник голови ОДА Андрій Лісовик і керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації Галина Король та Ігор Аксенов.

Василь Володін сказав:

Через негоду, сильні вітри та буревії у пристоличному регіоні збільшилась кількість пошкоджень ліній електропередач. Зауважу, що 52% аварійних відключень електромереж на Київщині були пов’язані саме з падінням дерев (в період негоди ця причина перевищила 90% від всіх аварійних відключень). Натомість наша мета з профільними службами – мінімізувати кількість таких випадків.

Далі було сказано, що  фахівці ДТЕК і лісгоспів підготують список локацій, які потребують розчищення. Як зазначив очільник області, цей перелік запланували розглянути вже наступного тижня. Тоді ж визначать і план дій у кожному окремому випадку. До роботи залучатимуть керівників районів і громад.

Нагадаємо, що нещодавно на території Київщини спостерігалися сильні пориви вітру, які наробили шкоди не лише в приватному секторі, а й в природних екосистемах.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: