#

На Київщині розкинули приманки від сказу для диких тварин

13.09.2021 20:45
На Київщині розкинули приманки від сказу для диких тварин
Фото з мережі Інтернет

Над територіями лісових та сільськогосподарських угідь Київської області, окрім водних об’єктів та населених пунктів, за допомогою авіації з 13 вересня розпочали розповсюдження поживних принад із вакциною проти сказу тварин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

У залежності від погодних умов зазначений захід може тривати протягом 1-2 тижнів.

Для імунізації тварин від сказу буде використовуватися пероральна вакцина вітчизняного виробника ТОВ "Укрветпромпостач", що в Броварах. Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети (коричневого кольору) з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Слід зазначити, пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Нагадаємо, що в поліції розповіли, що робитимуть із 69 тваринами, яких вилучили у мешканки Василькова, їх планують вилікувати, а згодом - продати на аукціоні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook