#

На Київщині розкрили мережу компаній, які працювали на зрадника Сівковича та фсб

05.04.2023 18:00
На Київщині розкрили мережу компаній, які працювали на зрадника Сівковича та фсб
Фото з місця події

СБУ та ДБР викрили на Київщині 15 компаній, які працювали на користь країни-агресора за вказівкою підозрюваного у державній зраді Володимира Сівковича та фсб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу СБУ.

Розслідування показало, що ці підприємства були контрольовані колишнім заступником Секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, який підозрюється у державній зраді та шпигунстві. За даними слідства, саме він курує діяльність так званого "політичного офісу" у Москві, який було організовано за вказівкою фсб. Метою цього "офісу" є проведення розвідувально-підривної діяльності проти України, включаючи координацію роботи агентурних мереж у прифронтових районах нашої держави. Для приховування злочинної діяльності та її фінансування Сівкович використовував підконтрольні йому компанії у Києві.

Ці підприємства здійснюють свою діяльність у сферах торгівлі, фінансів і транспортних перевезень, а також надають ріелторські послуги.

Під час обшуків за адресами підприємств виявлено зброю, документи та інші матеріали із доказами незаконної діяльності Сівковича.

Дохід від комерційної діяльності цих фірм був спрямований на підтримку країни-агресора та її поплічників.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Розслідування проводять співробітники СБУ і ДБР за процесуального керівництва прокуратури.

Нагадаємо, що СБУ затримала російських агентів на Київщині та у Запоріжжі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook