#

На Київщині розслідують майже 2,5 тисяч справ за фактами злочинів армії путіна

22.04.2022 10:40
На Київщині розслідують майже 2,5 тисяч справ за фактами злочинів армії путіна
Братська могина на Київщині

Наразі поліція розслідує майже 2,5 тисяч кримінальних проваджень за фактами злочинів російських військових, вчинених на тимчасово захоплених ними територіях Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Уніан", про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Артур Добросердов.

Нині правоохоронці Київщини встановлюють осіб, постраждалих від окупантів, збирають інформацію про вбивства та про осіб, які зазнали насильства, фіксують руйнування будинків, крадіжки тощо.

Зокрема, учора, 21 квітня, слідчі розпочали фіксувати злочини рашистів проти цивільного населення у селі Бервиця Броварського району. Артур Добросердов прокоментував:

На сьогодні у селі Бервиця є більше 130 свідків, 30 заяв про руйнування будинків, дуже багато заяв про крадіжки. Є два факти загибелі місцевих жителів. Вбили чоловіка, який охороняв сільськогосподарську техніку. Іншого вбили, бо російським солдатам здалося, що він рахував їхню техніку. Буде ексгумація і відповідна перевірка.

Зазначається, що зараз у Україні порушено вже близько 8 тисяч справ щодо злочинів російської армії, найбільше із них – на Київщині.

Нагадаємо, що у відеозверненні до парламенту Португалії президент України Володимир Зеленський повідомив, що у Київській області російські військові вбили 1126 людей, серед яких 40 дітей.

Читати "Моя Київщина" у Facebook