#

На Київщині щорічний освітянський форум зібрав 950 учасників (ФОТО)

26.08.2021 19:15
На Київщині щорічний освітянський форум зібрав 950 учасників (ФОТО)
Фото з місця події

Щорічний освітянський форум зібрав 950 учасників, серед яких - керівники ліцеїв і гімназій, закладів фахової передвищої освіти, вищих навчальних закладів, інклюзивно-ресурсних центрів, органів місцевого самоврядування та територіальних громад Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОР.

Серед спікерів: заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова, голова Комітету Верховної ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень та багато інших поважних людей.

Концепт-ідея платформи полягає у трьох ключових моментах:

  • обговоренні стратегії розвитку системи освіти Київщини;
  • визначенні основних напрямів реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору;
  • аналізу векторів реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.
  • Протягом діалогової платформи спікери ділилися власним досвідом у впровадженні основних напрямів реформування галузі освіти.

Під час свого виступу заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова наголосила, що обласна рада, депутатський корпус до питань освіти ставляться завжди відповідально та з повагою.

Тетяна Семенова зазначила:

Більшість шкіл були побудовані ще у 50-80-тих роках минулого століття, є й багато давніших. І пожежна безпека абсолютно не відповідає сучасним нормам. Кошти, на виправлення ситуації, потрібні значні, яких у закладах освіти, немає. Неможливо покрити ці витрати і з обласного бюджету.

Під час освітянського форуму діяли презентаційні локації, а саме виставка обладнання STEM-лабораторій, робототехніки, сучасних дидактичних матеріалів для НУШ, шкільного приладдя для оснащення навчальних класів, харчоблоків, центрів інклюзії тощо.

Нагадаємо, що 20 серпня, в Ірпені на базі Університету державної фіскальної служби України стартував Національний студентський форум: освіта, лідерство, відповідальність.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: