#

На Київщині співробітники СБУ та поліції займалися викраденнями та здирництвом

07.05.2020 08:45
На Київщині співробітники СБУ та поліції займалися викраденнями та здирництвом
Фото з місця події

У Київській області затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у бандитизмі, викраденнях людей і вимаганні, двоє із затриманих – чинні співробітники Національної поліції та Служби безпеки України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм пособникам, які, використовуючи професійні навички та можливості, відслідковували "майбутніх потерпілих", вивчали їхній спосіб життя та викрадали з метою примушування віддати гроші. Після викрадення вони представлялися працівниками правоохоронних органів та, погрожуючи зброєю і застосовуючи фізичну силу, вимагали і примушували жертв віддавати всі кошти, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, учасники організованої групи заволоділи щонайменше $175 тис. Під час обшуків у підозрюваних вилучили гроші, мобільні телефони, автомобільні номери прикриття, які використовували під час стеження, зброю та боєприпаси, чорнові записи й наркотики.

Затриманим оголосили про підозру, правоохоронці клопотатимуть про взяття підозрюваних під варту. В Офісі генпрокурора заявили, що максимальне покарання за висунутими обвинуваченнями – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також нагадаємо, що в місті Біла Церква двоє чоловіків вкрали робочий інструмент, однак правоохоронцям вдалося швидко їх затримати.

Читати "Моя Київщина" у Facebook