#

На Київщині стартувала програма відбудови 93 приватних будинків (ФОТО)

13.07.2023 17:00
На Київщині стартувала програма відбудови 93 приватних будинків (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 13 липня, на Київщині відбулася презентація проєкту щодо відбудови 93 приватних будинків, зруйнованих унаслідок військової агресії росії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Захід відбувся за участі голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка. У Бородянській ОТГ, де стартувала реалізація проєкту, він проінспектував хід будівельних робіт першого об’єкту. Загалом проєкт передбачає відбудову приватних будинків у 15 громадах 5 районів Київської області.   

За словами керівника КОВА, з часів деокупації Київщини, в регіоні відбудували вже понад 12 тисяч об’єктів. Майже 11 тисяч – це приватні та багатоквартирні будинки. Процес не зупиняється: триває відновлення 18 багатоквартирних будинків в рамах UNITED24, 61 приватного будинку в Ірпені, стартувала відбудова 93 приватних будинків.

Руслан Кравченко зауважив:

Завдання президента України Володимира Зеленського полягає в тому, щоб ми могли відбудувати все зруйноване майно в Київській області якісно і в найкоротші терміни. Зі свого боку, ми з командою КОВА, впевнено рухаємось на виконання цього завдання, тож відбудуємо все зруйноване майно в найкоротший строк за принципом "краще, ніж було" ворогу на заздрість.

Проєкт реалізовано за рахунок коштів обласного бюджету та співфінансування деяких громад Київської області. 

У рамах нової програми КОВА, будівництво майже сотні будинків площею 70, 90 і 120 квадратних метрів планується завершити до кінця поточного року, аби кожна родина, яка втратила оселю внаслідок російської агресії, повернулася додому.

Нагадаємо, що Уряд виділив кошти на відновлення трьох медичних закладів на Київщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram