#

На Київщині створили унікальний регіональний ландшафтний парк "Приірпіння" (ФОТО)

18.10.2023 19:20
На Київщині створили унікальний регіональний ландшафтний парк "Приірпіння" (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 17 жовтня, Київська облрада створила унікальний регіональний ландшафтний парк "Приірпіння" у долині річки Ірпінь та її притоку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис депутата КОР Романа Титикало.

Створений регіональний ландшафтний парк розташований у межах Білогородської сільської об'єднаної територіальної громади. Загальна площа ландшафтного парку складає 347 га.

Затоплена долина річки тепер не придатна для оранки та забудови, а стала природними мілководними біотопами. Очевидно, що події, пов'язані з обороною Києва, призвели до появи "шарма" цієї території та надали їй історично важливого значення з погляду патріотичного виховання українців, заявив депутат.

Він покликаний зберегти як природу загалом, так і унікальну систему водойм зокрема, яка не пустила у лютому-березні 2022 року москалів до Києва - через  підрив дамби фактично річка з героями ЗСУ та ТРО і інших просто не байдужих громадян зупинила наступ російських військ

 - розповів депутат.

До складу РЛП входить три річки: м. Ірпінь (права притока Дніпра, площа басейну 3340 км); м. Бобриця – права притока Ірпеня (басейн Дніпра), площа басейну – 149 км., на річці створено каскад великих ставків, що входять до складу РЛП; м. Тростинка — ліва притока Ірпеня (басейн Дніпра), довжина якого приблизно 8,5 км, вона формується з багатьох безіменних струмків та 7 водойм.

Нагадаємо, що на Бориспільщині створили ландшафтний парк "Студениківський".



Читати "Моя Київщина" у Telegram