#

На Київщині створили унікальний заказник "Планерна гора"

11.12.2023 15:10
На Київщині створили унікальний заказник "Планерна гора"
Заказник "Планерна гора"

Київська обласна рада створила заказник "Планерна гора" біля села Ходосівка площею 31 га 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) у Facebook.

Ініціатором став голова Екологічної комісії Київської облради, депутат Київської облради Роман Титикало ( фракція Европейська солідарність Київщини). 

Планерна гора для екологів є дуже цінним місцем, оскільки представляє унікальну ділянку українського степу. На її західному схилі виявили великі ділянки рідкісної рослини, занесеної до Червоної книни України-ковили волосистої.

Окрім цього гора є улюбленим місцем любителів параглайдингу, дельтапланінгу та авіамодельного спорту. Тільки, на жаль, ці любителі палець об палець не вдарили для того, щоб зберегти цю гору та заповідати.

Усе зробили екологи. Справа в тому, що Планерна гора знаходиться на землях Феодосіївської ОТГ, яка відома своєю жадібністю та патологічною забудовою усієї своєї території. Ще трохи, і жадібни чиновники з Феодосівської ОТГ віддали б гору теж під забудову. Таким чином, можна сказати, ми Планерну гору буквально вирвали з пащі Феодосіївської ОТГ.

Планерна гора знаходиться в Ходосівці 157 м заввишки. Тут вас чекає калейдоскоп пейзажів на будь-який смак: київські висотки, котеджні містечка навколишніх сіл, північно-європейська архітектура аутлет-містечка "Мануфактура", Чернечі та Голосіївські ліси, навколишні яри й височини. Виглядає це дійсно захоплююче й романтично.

Ця локація у переліку ТОП 10 панорамних місцин навколо Києва. 

Нагадаємо, що Київська облрада підтримала створення ландшафтного заказника "Ріка-Герой Ірпінь".

Читати "Моя Київщина" у Facebook