#

Перші в Україні ESTEAM-простори для молоді створять на Київщині (ФОТО)

12.04.2024 12:29
Перші в Україні ESTEAM-простори для молоді створять на Київщині (ФОТО)
Фото з місця подій

10 квітня в Києві стартувало п'ятиденне навчання для працівників "Ko_Laba", участь в якому взяли представники Ірпінської та Димерської громад, які працюватимуть на організацією перших в Україні ESTEAM-просторів для молоді

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Під час заходу учасники пройшли низку воркшопів із розвитку молодіжних проєктів та методик роботи з молоддю, мікроелектроніки, фінансової грамотності, української екосистеми, віртуальної реальності, а також арт-терапії. 

"Ko_Laba" став першим молодіжним осередком в Україні, який фокусується на ESTEAM - п'ятьох основних напрямках діяльності: підприємництво, наука, технології, інженерія та мистецтво. Назва "Ko_Laba" відображає концепцію спільної роботи, досліджень та реалізації ідей. Передбачається відкриття 12 просторів. 

Мета проєкту - допомогти молоді отримати практичні навички, необхідні для розвитку інноваційного мислення та творчості, а також аналітичні здібності, які стануть корисними для майбутньої кар'єри та особистого життя.

Тарас Деркач, координатор програм розвитку молоді UNICEF наголосив на тому, що молодіжні простори, а особливо такого формату, це та платформа де відбувається діалог з молоддю. Це те місце, де молодь має отримувати додаткові життєві навички і отримувати можливість долучатись до участі в житті громади.

У "Ko_Laba" молодь отримає можливість освоїти використання сучасних технологій цифрового виробництва, ознайомиться з робототехнікою та віртуальною реальністю, а також підвищить рівень комунікаційних та аналітичних навичок.

Проєкт "Ko_Laba" реалізовується освітньою фундацією GoGlobal у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW і уряду Бельгії та за підтримки Малої академії наук України та Міністерства освіти та науки України.

Нагадаємо, що представники Молодіжної ради Бучанської громади проводять анонімне опитування серед молоді.

Читати "Моя Київщина" у Telegram