#

На Київщині створять понад 600 робочих місць в межах програми "єРобота"

29.12.2022 17:30
На Київщині створять понад 600 робочих місць в межах програми "єРобота"
Фото з мережі інтернет

У Київські області в межах програми "єРобота" буде створено 621 нове робоче місце

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОВА.

Програма спрямована на отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. За весь термін дії проєкту підприємцями Київщини подано 1661 заявку, з яких обрали 227.

Загальна сума грантових коштів, що надійдуть отримувачам, перевищує 51 млн грн. Середній розмір мікрогранту становить 232,5 тис. грн. Серед переможців — 121 підприємець та 34 юридичні особи, які будуть розширювати бізнес та відкривати нові лінії виробництва. Також 72 особи мають намір започаткувати власну справу. 

Загалом в області буде створено 621 нове робоче місце, а максимальна кількість нових робочих місць на один проєкт складає 15 осіб. За видами економічної діяльності найбільше позитивних рішень прийнято в таких сферах:

  • 32% — для реалізації бізнес-ідей в оптовій чи роздрібній торгівлі та для ремонту автотранспортних засобів; 
  • понад 19% — у переробній промисловості;
  • 23% — для тимчасового розміщення та організації харчування.

Решта — для реалізації в сільському господарстві, сфері охорони здоров’я, адміністративного й допоміжного господарства та надання послуг. 

Нагадаємо, що власниця магазину будівельних матеріалів у Ірпені Ірина Руденко розповіла про те, як власними силами відновлювала зруйнований рашистами бізнес.

Читати "Моя Київщина" у Telegram