#

На Київщині судитимуть броварчанина за пропагування ворожої ідеології

09.08.2022 12:33
На Київщині судитимуть броварчанина за пропагування ворожої ідеології
Фото з місця подій

У Броварах судитимуть зрадника, який закликав підтримувати "рускій мір"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.   

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.1 ст.110 КК України).

Згідно з даними слідства, мешканець міста Бровари, перебуваючи на одній з вулиць міста, закликав місцевих мешканців визнати що Крим - це РФ, а Збройним Силам України потрібно скласти зброю. Також він демонстрував фото та відеоматеріали на підтримку РФ, таким чином закликаючи до змін меж території України.

Під час обшуку в чоловіка виявлено та вилучено речі й документи, що свідчать про підтримку дій країни-агресора. За клопотанням прокуратури, суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУНП в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що на війні загинув воїн із Калинівської громади Євгеній Рибаченко.

Читати "Моя Київщина" у Telegram