#

На Київщині судитимуть ексначальника відділу освіти

29.07.2022 11:40
На Київщині судитимуть ексначальника відділу освіти
Фото з мережі інтернет

Ексначальника відділу освіти на Київщині судитимуть за розтрату понад 770 тис грн бюджетних коштів під час ремонту навчального закладу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.   

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника відділу освіти однієї із районних державних адміністрацій за фактом видачі завідомо неправдивих офіційних документів та розтрати чужого майна в особливо великих розмірах.

Слідство встановило, що у липні 2019 року відділ освіти та товариство уклали договір підряду щодо капітального ремонту внутрішніх приміщень класів і коридорів загальноосвітньої школи – дитячого садочка. Загальна вартість робіт складала  майже 1,2 мільйона гривень.

Після цього замовник підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, завищивши обсяги виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. Експертиза підтверджує, що вартість невиконаних робіт становить понад 770 тис грн.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що прокуратура Київщини забезпечила повернення державі майна кардіологічного санаторію "Ворзель" НАН України вартістю 188 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram