#

На Київщині судитимуть іноземця за контрабанду кокаїну на понад 6 млн грн

05.10.2021 19:51
На Київщині судитимуть іноземця за контрабанду кокаїну на понад 6 млн грн
Фото з місця події

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно іноземця, за фактом контрабанди наркотичних засобів в особливо великих розмірах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Досудове розслідування встановлено, що чоловік за попередньою змовою із невстановленими слідством особами, вирішив здійснити контрабанду наркотиків на територію України. У травні поточного року іноземець прилетів до України з Бразилії транзитом через Катар. Під час проходження митного контролю в міжнародному аеропорту "Бориспіль", у валізі вказаної особи було виявлено замасковані 17 пакетів із кокаїном.

Загалом обвинувачений намагався провести через кордон понад 2,7 кг кокаїну. Орієнтовна вартість контрабандного вантажу за цінами "чорного ринку" становить понад 6 млн грн.

За клопотанням прокуратури чоловікові судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що ексдиректорка будівельної компанії з Бориспільського району  вчинила шахрайство у великих та особливо великих розмірах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram