#

На Київщині судитимуть інженера-землевпорядника за махінації з землею

23.04.2024 14:42
На Київщині судитимуть інженера-землевпорядника за махінації з землею
Фото з мережі Інтернет

На Київщині судитимуть інженера-землевпорядника, який виготовив документ на підставі якого у приватну власність вибули землі вартістю 1, 3 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інженера-землевпорядника за фактом складання підроблених офіційних документів та їх використання (ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Встановлено, що обвинувачений виготовив проєкт землеустрою щодо відведення громадянину у приватну власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства у Гостомелі. 

Він достовірно знав, що ділянка розташована у межах прибережної захисної смуги і згідно із законодавством не може перебувати у приватній власності. Пропри це в офіційному документі обвинувачений зафіксував відомості про відсутність обмежень у її використанні.

На підставі документа до Державного земельного кадастру внесені відомості про державну реєстрацію земельної ділянки за приватною особою. Це спричинило вибуття з комунальної власності територіальної громади земель водного фонду вартістю понад 1,3 млн грн. 

Нагадаємо, що ексдиректорку дитсадка на Київщині судитимуть за розтрату бюджетних коштів.


Читати "Моя Київщина" у Facebook