#

На Київщині судитимуть "смотрящего" за колонією

02.06.2022 16:50
На Київщині судитимуть "смотрящего" за колонією
Фото з місця подій

На Київщині судитимуть так званого "смотрящого" за поширення злочинного впливу в Київському СІЗО

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.  

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю Чернігівщини у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що чоловік, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, під час перебування у слідчому ізоляторі позиціонував себе "смотрящим" за установою. Підозрюваний узяв на себе всю повноту неформальної влади в приміщенні камери, визначив правила поведінки та забезпечував неухильний контроль за їх виконанням іншими засудженими.

Він здійснював збір коштів із засуджених, розподіляв зібрані гроші, й тому числі й здобуті злочинним шляхом, із метою фінансування витрат по встановленню свого злочинного впливу та авторитету на території установи.

Під час санкціонованих обушків у підозрюваного вилучили засоби зв’язку та записи, що свідчать про його протиправну діяльність.

Досудове розслідування проводилось слідчими СУ ГУ Нацполіції в Київській області, за оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань в Київській області ДСР Нацполіції України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що 1 червня, близько 22-ої години, над Обухівщиною сили ППО збили ворожу ракету.

Читати "Моя Київщина" у Facebook