#

На Київщині триває підготовка до вакцинального процесу проти COVID-19

17.02.2021 16:50
На Київщині триває підготовка до вакцинального процесу проти COVID-19
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на території Київщини медична галузь готується до вакцинального процесу проти COVID-19

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської ОДА,це під час он-лайн брифінгу повідомила директорка Департаменту охорони здоров‘я Олена Єфіменко.

Медичні працівники 4 мобільних бригад вже пройшли он-лайн навчання з проведення щеплень проти COVID-19 і розпочали практичне відпрацювання навичок. 15 та 16 лютого вже відпрацювали специфіку проведення щеплення вакциною Pfizer, – розповіла Олена Єфіменко.

19-20 лютого та 01 березня, за її словами, відбудеться відпрацювання специфіки проведення щеплення вакциною AstraZeneka. Крім того, вже визначено кандидатури тренерів у складі лікаря-педіатра, лікаря-анестезіолога та медичної сестри для підготовки працівників ще 19 мобільних бригад та 247 пунктів щеплення в Київській області під час другого та наступних етапів вакцинації проти COVID – 19.

Також 17 лютого проходив тренінг "Постачання вакцин, логістика та дотримання холодового ланцюга" для відповідальних за фізичне отримання, логістику та розподіл вакцин на обласному рівні.

Процес підготовки до вакцинації триває. Поки ж хочу зазначити: вакцинація від COVID-19 є добровільною, але Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують зробити вакцинацію для того, щоб захистити своє життя та здоров’я, а також ваших близьких, які можуть бути в групі ризику, – підкреслила директорка ДОЗу Олена Єфіменко.

Нагадаємо, що за даними обласного лабораторного центру за минулу добу, 17 лютого, захворювання на коронавірус виявили в 186 жителів Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram