#

На Київщині у браконьєрів, які виловили рекордну кількість риби, виявили ще й підроблені документи

05.02.2021 15:49
На Київщині у браконьєрів, які виловили рекордну кількість риби, виявили ще й підроблені документи
Фото з мережі Інтернет

Працівники Вишгородського районного управління поліції спільно з рибоохоронним патрулем поблизу міста Іванків зупинили автівку, під час перевірки авто, правоохоронці виявили майже 80 кг свіжої річкової риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ГУ Нацполіції у Київській області.

Порушники надали поліцейським квитанцію, де відомості щодо кількості риби, виду та дати не відповідали дійсності. Встановлено, що цей документ підроблений з метою укриття "браконьєрства". Поліцейські вилучили його в якості речового доказу. Також поліцейські вилучили автівку зловмисників. Рибу конфіскували рибоохоронці.

За цим фактом працівники рибоохоронного патруля склали адмінпротокол за ч.1 ст.88-1 (Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом підробки документів поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція стаття передбачає штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Також нагадаємо, що в селі Томашівка Фастівського району працівники поліції виявили чоловіка, який займався браконьєрством.


Читати "Моя Київщина" у Facebook