#

На Київщині удесятеро збільшено пропускну спроможність тестування на COVID-19

03.12.2020 19:00
На Київщині удесятеро збільшено пропускну спроможність тестування на COVID-19
Фото з мережі інтернет

Сьогодні у Київській області обстеження пацієнтів методом ПЛР проводить 1 державний заклад – обласний лабораторний центр, та 3 комунальні – обласна клінічна лікарня, Білоцерківська міська лікарня №3 та Броварська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування. Їхня загальна щодобова потужність –  понад три тисячі обстежень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної державної адміністрації.

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін розповів, що за весь час пандемії ПЛР-тестування пройшли більше 214 тисяч жителів Київщини.

З березня пропускну спроможність тестування збільшено у десятеро.  Але це не межа.  Потужність плануємо підсилювати й надалі шляхом поставки двох додаткових ПЛР-аналізаторів, – зазначив Василь Володін.

Очільник області також повідомив про те, що продовжується і розширення кисневої мережі у госпітальних базах, відведених під порятунок хворих на коронавірус. Наразі киснем обладнали 1784 інфекційних ліжок. Тільки за останній тиждень додали 284 кисневі точки.

На сьогодні на кисневій підтримці в лікарнях Київщини – 991 пацієнт або  55,5%  госпіталізованих хворих. Вільними лишається 793 ліжка, які забезпечені централізованою подачею кисню.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України працює над проєктом тотального тестування на COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Telegram