#

На Київщині уклали 8 ЕСКО-договорів із впровадження енергоефективних проєктів

10.05.2024 15:54
На Київщині уклали 8 ЕСКО-договорів із впровадження енергоефективних проєктів
Фото з мережі інтернет

У Київській області укладено 8 ЕСКО-договорів із впровадження енергоефективних проєктів на 128 млн грн, що включають термомодернізацію шкіл, лікарень, дитсадків та встановлення сонячних електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА. 

Мова про термомодернізацію шкіл, лікарень, дитсадків та встановлення сонячних електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури. Це дозволить заощадити кошти та оптимізувати енергоспоживання.

Серед укладених договорів — шість проєктів із термомодернізації, що передбачають середньорічну економію теплової енергії понад 60%. Два проєкти — з облаштування сонячних електростанцій із середньорічною економією електричної енергії близько 18%. Наразі ці проєкти реалізуються в Броварах, Яготині та Вишгороді,

— зазначив перший заступник голови Київської ОДА Микола Бойко.

Також тривають дві процедури закупівлі щодо встановлення сонячних електростанцій до 180 кВт та до 250 кВт для об’єктів водоканалу в м. Бровари. Наразі вивчають впровадження механізму енергосервісу в центральній районній лікарні у Вишгороді, Центрі первинної медико-санітарної допомоги та на об’єктах водоканалу в Таращі і в Чабанах.

Нагадаємо, що 7 травня у межах Меморандуму про співробітництво у сфері благодійної діяльності між Київською обласною радою та  ВБО "Українська федерація продовольчих банків" направили допомогу від Японії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook