#

На Київщині вакциною Pfizer будуть щеплювати літніх людей

18.04.2021 17:00
На Київщині вакциною Pfizer будуть щеплювати літніх людей
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 18 квітня, на території Київської області медики почали робити щеплення людям проти COVID-19 вакциною Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОДА, це розповів голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Очільник області сказав наступне:

Учора наша область отримала перші 1170 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а сьогодні ми вже почали її використовувати. Призначена вона насамперед для працівників і мешканців будинків для людей похилого віку. Туди, згідно визначеного графіку, виїжджатимуть наші мобільні бригади й проводитимуть щеплення.

Зауважується, що впродовж дня до вакцинальної кампанії долучаться два спеціалізованих заклади Київщини. Щеплення отримають 78 працівників і 42 мешканців Бородянського психоневрологічного інтернату, після них – 84 працівника та 12 мешканців Білоцерківського психоневрологічного інтернату.

Також наголошується, що однією з перших в регіоні щеплення вакциною від Pfizer-BioNTech вже зробили в.о. директора Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням Інні Іваненко.

Ще наголошується, що паралельно в Київській області в рамках кампанії з імунізації також застосовують вакцину CoronaVac. Вона призначена для щеплення маломобільних груп населення та їх опікунів, працівників освіти, які будуть залучені до проведення ЗНО, a тaкoж інших кaтeгopій, визнaчeних дopoжньoю кapтoю.

Нагадаємо, що 17 квітня на коронавірус захворіло  597 жителів Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook