#

На Київщині ветерани й учасники бойових дій отримають щорічні разові виплати

19.04.2021 18:20
На Київщині ветерани й учасники бойових дій отримають щорічні разові виплати
Фото з мережі Інтернет

До 5 травня поточного року ветерани й учасники бойових дій мають отримати щорічні разові виплати

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київська обласна державна адміністрація" у Faсebook, виплати будуть з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Гроші отримають особи з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

  • І групи – 4421 грн,
  • ІІ групи – 3906 грн,
  • ІІІ групи – 3391грн.

Виплата надійде учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 491 грн.

4 421 грн отримають особи за заслуги перед Батьківщиною.

Ще виплату буде здійснено членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге. Дана сума становитме 966 грн.

По 612 грн отримають учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів та підпільників.

Нагадаємо, що 19 квітня заступник голови Київської ОДА Дмитро Назаренко повідомив про кількість мешканців Київщини, які вже отримали щеплення проти COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Telegram