#

На Київщині відтермінували введення "червоної" зони епідемічної небезпеки

08.02.2022 19:50
На Київщині відтермінували введення "червоної" зони епідемічної небезпеки
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 8 лютого, пройшло засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київськох ОДА.

Під час наради розглядали питання введення "червоної" зони епідемічної небезпеки на території низки регіонів України, у тому числі на Київщині.

У повідомленні розповідається, що за даними обласного департаменту охорони здоров’я на Київщині протягом останніх 14 днів рівень захворюваності на коронавірус складає  838 на 100 тис населення, що не перевищує середній по Україні – 1188 на 100 тис населення (цільовий показник < 75 на 100 тис населення), охоплення тестуванням протягом останніх трьох днів складає від 1992 до 2183 на 100 тисяч населення (цільовий показник ≥ 300 на 100 тис  населення).

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх трьох днів перебуває в межах від 22,1 % до 21,0 %, що перевищує цільовий показник для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки (≤20 %). Інші показники, що характеризують ситуацію в області (рівень госпіталізацій, динаміка рівня госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем), за останні три дні не перевищують відповідні цільові показники.

Тому наразі на Київщині питання посилення протиепідемічних норм відтермінували на тиждень. По сплину цього часу до нього повернуться знову.

Нагадаємо, що за минулу добу, 7 лютого,  коронавірус виявили у 1113 жителів Київщини, серед них 127 дітей.

Читати "Моя Київщина" у Facebook