#

На Київщині викрадачів людей притягнуть до відповідальності

13.04.2021 19:55
На Київщині викрадачів людей притягнуть до відповідальності
Фото з місця події

За процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру двом мешканцям села Софіївська Борщагівка за фактами незаконного позбавлення волі та викраденні людини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на пресслужбу прокуратури Київської області.

Підприємливий чоловік з Крюківщини, під виглядом надання платних медичних послуг з лікування від наркотичної чи алкогольної залежності організував на території області роботу нібито реабілітаційного центру. Для реалізації свого злочинного плану, він залучив знайомих, створивши злочинну групу.

Таким чином, не маючи жодних дозвільних документів на зайняття такою діяльністю та жодного стосунку до медичної сфери, члени групи заключали договори та під приводом реабілітації поміщали до закладу осіб із наркотичною чи алкогольною залежністю, незаконно та примусово утримували впродовж певного періоду часу та "лікували" за гроші, отримані від близьких родичів. Потерпілі утримувалися в суворих умовах, із зарешіченими вікнами, виходити на вулицю їм категорично заборонялося. Крім того, утриманці центру скаржились на побої та приниження гідності.

За гарячими слідами затримали п’ятеро фігурантів, яким одразу повідомили про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Сьогодні ще двом особам вручено підозри, а саме – організатору злочинного бізнесу та одній з учасниць групи, яка здійснювала незаконне позбавлення волі людини, керувала діями інших учасників організованої групи, контролювала осіб, яких було незаконно позбавлено волі, забезпечувала функціонування орендованого будинку, де незаконно утримувались особи, яких незаконно позбавили волі, тощо.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове слідство триває.

Також нагадаємо, що суд задовільнив позовні вимоги Бориспільської окружної прокуратури щодо повернення у державну власність земель лісового фонду, вартістю понад 192 млн грн.



Читати "Моя Київщина" у Telegram