#

На Київщині викрили масштабний канал збуту наркотиків і зброї (ФОТО)

23.02.2023 15:45
На Київщині викрили масштабний канал збуту наркотиків і зброї (ФОТО)
Фото з місця подій

У Київській області правоохоронці ліквідували канал збуту наркотиків та боєприпасів зі щомісячним доходом у майже 2 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

За інформацією слідства, група осіб віком від 22 до 28 років організувала лабораторію з виготовлення психотропів та наркотичних засобів. Також злочинці спеціалізувалися на реалізації зброї.

У поліції зазначили:

Кожен із членів організованої групи мав чіткі функції та обов’язки. Зловмисники працювали з власною мережею клієнтури та ретельно використовували засоби конспірації.

Всього було проведено понад 20 обшуків, у ході яких виявлено та вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини, мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки, рації, набої, блокноти з чорновими записами щодо виготовлення наркотичних засобів, лабораторне обладнання, спецодяг та респіратори. 

Правоохоронці затримали чотирьох учасників угруповання та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом вчинення організованою групою незаконного придбання, зберігання та збуту бойових припасів та незаконного виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів та психотропних речовин фігурантам повідомлено про підозру [ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 307 ККУ]. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що мешканку столиці, яка здавала співробітнику ФСБ РФ місця дислокації українських військових у Києві та області, засудили до 8 років позбавлення волі.



Читати "Моя Київщина" у Facebook