#

На Київщині викрили нарколабораторію та вилучили метадон на 30 млн грн

14.03.2023 17:00
На Київщині викрили нарколабораторію та вилучили метадон на 30 млн грн
Фото з місця події

Правоохоронці викрили чоловіка, який орендував будинок на Київщині та облаштував там високотехнологічну лабораторію з виробництва метадону в особливо великих розмірах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Приміщення зловмисник обладнав необхідним сучасним устаткуванням та встановив спеціальний промисловий хімічний реактор. Завдяки цьому він міг виготовляти близько 200 кг метадону щомісяця. Наркотичний засіб продавав виключно гуртовими партіями, налагоджуючи канали збуту своєї продукції на територію країн ЄС.

Під час обшуків поліцейські вилучили 50 літрів метадону на завершальному етапі синтезу, лабораторне обладнання та прекурсори. Орієнтовна вартість вилученого наркотику за цінами "чорного ринку" становить близько 30 млн грн.

Згодом з'ясувалось, що минулого року чоловіка вже затримували за вчинення аналогічного кримінального правопорушення в іншій області. Він вийшов під заставу, переїхав у м. Бориспіль та продовжив незаконну діяльність.

Дилеру повідомили про підозру у незаконному виготовленні та зберігання з метою збуту наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що поліція на Фастівщині викрила двох 35-річних наркоторговців з амфетаміном, автоматом та набоями.

Читати "Моя Київщина" у Facebook