#

На Київщині викрили пару поліграфістів, які реалізовували фальшиві COVID-сертифікати (ФОТО, ВІДЕО)

20.01.2022 17:55
На Київщині викрили пару поліграфістів, які реалізовували фальшиві COVID-сертифікати (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

На Київщині було викрито підпільне виробництво сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 та інших документів(ФОТО)

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

Зловмисники розміщували оголошення про свої послуги в Інтернеті, а також поширювали рекламні листівки про виготовлення дипломів, атестатів, сертифікатів про вакцинацію та інших документів. Вартість підроблених документів про вакцинацію складала від ста доларів.

Фейкові документи 46-річний фотограф разом із 34-річною спільницею виготовляли у приміщенні в Києві. Замовлення фігуранти відправляли службою доставки по всій території України, не зазначаючи власні персональні дані – лише персональні дані замовників. Підроблені документи не вносились до жодної із електронних баз Міністерства цифрової трансформації. 

За місцем проживання зловмисників правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили принтери, бланки дипломів, атестатів та сертифікатів та інші документи, що підтверджують їхню причетність до вчинення протиправної діяльності.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч 3 ст 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що звинувачений у несплаті податків нардеп із Київщини на засіданнях ВР продовжує займатися бізнесом.





Читати "Моя Київщина" у Telegram