#

На Київщині затримали злочинну групу, яка виготовляла та збувала канабіс

16.01.2024 18:00
На Київщині затримали злочинну групу, яка виготовляла та збувала канабіс
Фото з місця події

Служба безпеки і поліція Києва припинили діяльність угруповання, що займалось виготовленням на Київщині наркотиків у промислових масштабах та їх продажем по всій країні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Київської міської прокуратури.

Затримані троє учасників наркобізнесу, організатор переховується за кордоном.

Наркомережу організував 23-річний житель Сум, який виїхав за кордон і звідти адміністрував Telegram-канал із продажу канабісу, приймаючи замовлення від "клієнтів". Спільниками ділка були ще троє молодиків. Вони вирощували коноплі на території одного з приватних господарств Київщини, фасували і збували "товар" у поштових посилках.

Зловмисники дотримувались підвищеного рівня конспірації та постійно змінювали телефонні номери, платіжні інструменти та ідентифікуючі дані, які зазначались під час відправлення та отримання "товару".

За результатами проведених обшуків у місцях проживання учасників злочинної групи на території м. Києва та Київської області вилучено близько 60 кг канабісу. 

Вартість вилученого становить до 18 млн гривень.

Затриманим зловмисника повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження Департаменту кібербезпеки СБ України.

Нагадаємо, що трьох мешканців Київщини судитимуть за вирубку дерев на 140 тис. грн на території Білоцерківського району.

Читати "Моя Київщина" у Telegram