#

На Київщині впровадять Єдину інформаційну систему соціальної сфери

19.08.2022 18:05
На Київщині впровадять Єдину інформаційну систему соціальної сфери
Фото з мережі Інтернет

Днями у Київській ОВА пройшла нарада щодо впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери у пристоличному регіоні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОВА.

Із 1 вересня 2022 року уряд почне поетапне впровадження в тестовому режимі ЄІССС у всіх областях України. Це дозволить оцифрувати соціальні послуги, а також надавати допомогу соціально незахищеним категоріям населення більш прозоро, швидко та якісно.

Наразі до нової системи включено тільки виплати внутрішньо переміщеним особам, яких у Київській області на обліку перебуває понад 240 тисяч. У відомстві пояснюють:

Запровадження нової системи зменшить навантаження на працівників соціальної сфери та збільшить доступність надання соціальної підтримки вразливим категоріям населення.

До кінця 2022 року до ЄІССС планують підключити ще 6 соціальних допомог та поетапно збільшити їхню кількість до 34.

Зауважимо, що зустріч щодо впровадження цієї системи відбулася на чолі із заступником голови КОВА Сергієм Білецьким за участю директора Департаменту соціального захисту населення Ігоря Мещана, керівників підрозділів соціального захисту населення райдержадміністрацій та голів громад та представників ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України".

Нагадаємо, що до обласного бюджету внесено зміни – майже 145 млн грн будуть спрямовані на подолання наслідків війни та відновлення Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: