#

На Київщині вшанували пам'ять видатної поетеси Лесі Українки (ВІДЕО)

25.02.2021 16:30
На Київщині вшанували пам'ять видатної поетеси Лесі Українки (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 25 лютого, виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради.

Колектив комунального закладу Київської обласної ради "Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи" на чолі з директором Оленою Завальською вшанував пам'ять видатної поетеси і громадської діячки Лесі Українки на її могилі, що знаходиться на Байковому кладовищі у місті Києві.

Учасники реквієму поклали квіти до могили поетеси, читали  її поезію, говорили про життя і творчість, вшановуючи Божествений Геній видатної представниці свого народу, яка іменем своїм стала його уособленням.

Також нагадаємо, що викладачка сольного співу Ірпінської дитячої школи мистецтв імені М. Вериківського Тетяна Васильєва здобула першу премію на Міжнародному фестивалі-конкурсі "Україна єднає світ".

Довідково:

Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

Народилася Лариса Косач, саме таким є справжнє ім’я Лесі Українки, 25 лютого 1871 року в місті Новограді-Волинському. Батько її – Петро Косач, був службовцем, мати – Ольга Драгоманова-Косач – письменницею, яка публікувалася під псевдонімом Олена Пчілка.


Читати "Моя Київщина" у Facebook