#

На Київщині за місяць зафіксовано понад 6500 порушень ПДР

07.07.2020 17:10
На Київщині за місяць зафіксовано понад 6500 порушень ПДР
Фото з мережі Інтернет

За місяць відпрацювання патрульні виявили 6507 порушень ПДР, вчинених водіями, пішоходами та велосипедистами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Патрульна поліція Київської області" у Faсebook.

Зазначимо, що з 1 по 30 червня на території області проходив комплекс профілактичних заходів із посилення контролю за безпекою дорожнього руху, з метою зниження рівня травматизму в автопригодах. 

Найчисельнішими порушеннями, які зафіксували поліцейські стали:

  • 1026 — перевищень встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів (ч. 1 та ч. 3 ст. 122 КУпАП);
  • 302 — водія транспортних засобів, що керують з ознаками сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (ст. 130 КУпАП);
  • 135 — порушень ПДР пішоходами (ст. 127 КУпАП);
  • 26 — порушень правил проїзду пішохідних переходів (ч. 1 ст. 122 КУпАП).

Окрім того, патрульними відділу безпеки дорожнього руху проводиться огляд вулично-шляхової мережі, з метою виявлення недоліків у організації безпеки дорожнього руху. Наразі поліцейські обстежили 132 ділянки доріг. У 40 випадках виявленні суттєві недоліки, стосовно чого балансоутримувачам направлено 85 вимог та інформацій.

Нагадаємо, що камери автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху з 1 липня будуть реєструвати не тільки перевищення швидкісного режиму, але і проїзд на червоне світло, і їзду по смузі для автобусів і тролейбусів. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook