#

На Київщині забудовники шантажували своїх покупців (ФОТО)

17.02.2022 19:30
На Київщині забудовники шантажували своїх покупців (ФОТО)
Фото з місця події

У селі Тарасівка Бучанського району СБУ затримала уповноважену особу комерційного забудовника, яка вимагала у громадян додаткові кошти

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Затримана 55-річна жінка вимагала у громадян, які згідно укладених із забудовником договорів, повністю сплатили вартість майбутнього житла, від 3 тис доларів США за однокімнатну квартиру. Що більшою була площа квартири, то більше "мито" потрібно було сплатити її власнику, щоб отримати документи на право власності, бо у разі відмови вони погрожували перепродати придбані квадратні метри.

У СБУ наголошують, що за останній рік жертвами цих вимагань стало понад 50 українців.

Правоохоронці затримали зловмисницю в офісі будівельної компанії під час отримання в однієї з клієнток забудовника 13,2 тис доларів США за передачу права власності на оплачену нею квартиру.

У ході обшуку, проведеного у кабінеті, оперативники виявили:

  • правовстановлюючі документи на збудовані квартири;
  • грошові кошти у різних валютах у еквіваленті понад 130 тис доларів США, ймовірно отримані протиправним шляхом.

Зловмисниці оголошено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Також наразі триває слідство для встановлення усіх обставин та причетних до оборудки осіб.

Нагадаємо, що прокуратура вимагає від забудовника в Немішаєвому сплатити понад 1 млн грн на розвиток інфраструктури Бучанського району.

 



Читати "Моя Київщина" у Facebook