#

На Київщині зафіксували чотири спроби підкупу поліцейських (ФОТО)

03.08.2020 11:03
На Київщині зафіксували чотири спроби підкупу поліцейських (ФОТО)
Фото з місця події

За вихідні патрульні Київської області зафіксували чотири факти неправомірної вигоди  

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Патрульна поліція Київської області" у Faсebook, перший випадок трапився 1 серпня.

Близько 17-ї години на 78 км автодороги Київ — Одеса поліцейські зупинили Ford Focus за керування транспортним засобом без переднього державного номерного знаку. Під час спілкування з охоронцями порядку, 36-річний водій аби уникнути адміністративної відповідальності, неодноразово пропонував грошові кошти патрульним. На водія патрульні винесли постанову за ч.7 ст.127 (Повторне протягом року вчинення порушення: керування водієм транспортним засобом без номерного знака)КУпАП.

Другий випадок стався вчора на початку 11-ї години на 51 км автодороги Київ — Ковель — Ягодин в смт Бородянка. За порушення правил дорожнього руху охоронці порядку зупинили водія ВАЗ. Як з’ясувалося, водій легковика не мав при собі посвідчення водія відповідної категорії. Аби уникнути адміністративної відповідальності порушник поклав до службового авто грошові кошти. Чоловік отримав від поліцейських адміністративний матеріал за ч.2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування)КУпАП. 

2 серпня на вулиці Шевченка у місті Біла Церква близько 3-ї години ранку трапився третій інцидент. 30-річний громадянин на автомобілі марки Volkswagen пропонував поліцейським неправомірну вигоду за непритягнення до відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Відносно порушника інспектори склали відповідні адміністративні матеріали.

Четвертий випадок стався вчора близько 13-ї години на вулиці Куценко в Білій Церкві. Мешканці вказаної вулиці повідомили, що біля будинку стоїть припаркований автомобіль марки Audi А 6, котрий заважає проїзду інших транспортних засобів. Патрульні прибули на місце події, де виявили власника автівки, котрий пред’явив охоронцям порядку документи на авто разом із тимчасовим дозволом на право керування транспортними засобами, термін дії якого закінчився. Після чого чоловік пропонував патрульним "вирішити питання на місці" та поклав до службового автомобіля грошові кошти. Чоловік отримав від поліцейських адміністративний матеріал за ч.4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена права керування)КУпАП. 

На попередження про кримінальну відповідальність за надання хабаря службовій особі громадяни не реагували, тому їх було затримано, а на місця та викликано слідчо-оперативні групи.

Нагадаємо, що 1 серпня на Одеській трасі при виїзді на залізничний міст поблизу селища Глеваха Фастівського району здійснено постріл в мікроавтобус.


Читати "Моя Київщина" у Facebook